Pangas s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pangas s fenyklem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29209 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Fenyklová semínka |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Pangasius - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pangasius - filety, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pangas s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fenykl omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Zelené listy nakrájíme nadrobno a dáme stranou. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Pangase osolíme, opepříme a zaprášíme troškou hladké mouky. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj pangase a opékáme z každé strany asi 3 minuty. Pangase vyjmeme, odložíme stranou a udržujeme v teple. Fenyklová semínka, brambory a česnek opečeme na zbytku oleje, osolíme a opepříme. Přilijeme rybí vývar a víno a odkryté necháme povařit asi 20 minut. |
3 | Asi 5 minut před dovařením přidáme fenykl a vše společně povaříme. Omyjeme cherry rajčátka, přidáme je do pánve a krátce podusíme. Pangase položíme na zeleninu a prohřejeme. Navrch nasypeme nasekaný zelený fenykl. |