Rajská omáčka s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka s olivami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 2941 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
10 ks | Olivy nakládané |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 600,4mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 14,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka s olivami postup přípravy receptu:
1 | Olivy vypeckujeme a jemně nakrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme, bylinky omyjeme a jemně nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Všechny suroviny smícháme a podle chuti omáčku okořeníme. |