Okurky s drůbeží nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky s drůbeží nádivkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29473 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Cibule |
200 g | Drůbeží maso vařené |
20 g | Máslo čerstvé |
400 g | Okurky |
2 g | Pepř černý mletý |
30 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 101,8mg |
Draslík | 269,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurky s drůbeží nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Vybereme přbližně stejně velké okurky, očistíme, rozřízneme je podélně a vnitřek vydlabeme. Necháme asi 1 cm silné stěny. |
2 | Drůbeží vařené maso s cibulí nakrájíme nadrobno nebo umeleme na strojku, přimícháme strouhanku, vejce, smetanu, sůl a pepř. Důkladně promícháme a touto směsí naplníme okurky. Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj okurky, pokapeme máslem a dáme zapéct. Pečeme na mírném ohni asi 20 minut. |
3 | Upečené okurky nakrájíme na silnější plátky a podáváme jako přílohu k pečenému masu. |