Recept

Calvadosová smažená jablka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 140 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29572

Ingredience

100 ml Calvados
20 g Cukr moučkový
600 g Jablka
350 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1000 ml Olej stolní
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,147 kcal
Kilojoule 4 799kJ
21% Sacharidy 76 g
107% Tuky 80 g
6% Sodík 121 mg
28% Bílkoviny 16 g

Calvadosová smažená jablka postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, vykrajovátkem vykrojíme jadřince, pokrájíme na 5 mm silné plátky.

2

Jablka naskládáme do misky, zalijeme calvadosem, necháme macerovat 2 hodiny.

3

Mouku smícháme se žloutky, moučkovým cukrem a špetkou soli.

4

Přimícháme olej, mléko a sníh ze 3 bílků.

5

Plátky jablek postupně namáčíme v těstě.

6

Ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept