Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29610

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
1500 g Jablka
1800 g Kachna mražená
125 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
3 špetka Sůl
100 ml Vývar drůbeží
50 ml Zakysaná smetana
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,450 kcal
Kilojoule 6 066kJ
11% Sacharidy 38 g
168% Tuky 126 g
11% Sodík 212 mg
72% Bílkoviny 41 g

Kachna na jablkách postup přípravy receptu:

1

Šunku pokrájíme na větší kousky.

2

25 g másla rozpálíme a orestujeme na něm šunku.

3

3 jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky, smícháme s restovanou šunkou a strouhankou. Osolíme a opepříme.

4

Vzniklou nádivkou naplníme kachnu, potřeme máslem, osolíme a opepříme. Pečeme 60 minut při 225°C.

5

Zbytek jablek oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky, potřeme zbylým máslem a dáme péct do trouby.

6

Pečenou kachnu odložíme do tepla, vypečenou šťávu slijeme, zředíme vývarem a přimícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu.

7

Kachnu servírujeme na pečených jablkách, přelitou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept