Sněhový koláč s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhový koláč s třešněmi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29612 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
750 g | Třešně |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 380,3mg |
Draslík | 391,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3g |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sherry brandy, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sněhový koláč s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Třešně omyjeme, pár jich odložíme stranou na pozdější ozdobení koláče. Zbytek vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme sherry. |
2 | Mouku smícháme se solí a 110 g cukru, postupně vmícháme 4 vejce a 2 žloutky. |
3 | Do těsta přimícháme po lžících mléko, množství přizpůsobíme konsistenci těsta, které má být řídké, nikoliv příliš tekuté. |
4 | Zapékací formu vytřeme máslem, dno vyložíme naloženými třešněmi v sherry, zalijeme těstem. |
5 | Povrch těsta poklademe kousky zbylého másla. Pečeme při 200 °C 35 minut. |
6 | Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh, přimícháme zbytek cukru. |
7 | Mírně vychladlý koláč zalijeme bílkovým sněhem a necháme ještě chvilku zapéct v troubě. |
8 | Ozdobíme zbytkem třešní. |