Grilovaný platýz se zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný platýz se zelenou omáčkou
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 29629 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
15 g | Kerblík |
15 g | Máta |
1 polévková lžíce | Ocet estragonový |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Grilovaný platýz se zelenou omáčkou | |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
840 g | Platýz - filety |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 690,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Kerblík, Máta, Sůl, Citrony, Platýz - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet estragonový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný platýz se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté bylinky, oloupaný česnek, olivový olej a estragonový ocet rozmixujeme v mixeru dohladka. Podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme. Uchováme v chladu. |
2 | Omyté a osušené filety z platýze potřeme olejem, osolíme, opepříme a položíme na rozehřátý gril. Grilujeme z každé strany 2 minuty. |
3 | Filety upravíme na talíře a podáváme se zelenou omáčkou a dílky omytého citronu. |