Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29645

Ingredience

125 g Cukr moučkový
15 g Droždí sušené
250 g Hrozinky
125 g Kandovaná pomerančová kůra
125 g Křížaly (sušená jablka)
60 g Mouka mandlová
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
125 g Ořechy lískové
6 g Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,107 kcal
Kilojoule 4 630kJ
45% Sacharidy 164 g
63% Tuky 47 g
9% Sodík 186 mg
34% Bílkoviny 19 g

Vánoční chléb postup přípravy receptu:

1

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme změklé máslo, skořici a sůl. Na závěr vmícháme droždí.

2

Přisypeme hrozinky, mandlový prášek, křížaly, oříšky a kandovanou pomerančovou kůru.

3

Dobře promícháme.

4

Zapékací formu na chlebíček vyložíme papírem a naplníme těstem.

5

Pečeme při 175 °C 75 minut.

6

Upečený chléb necháme zcela vystydnout, poté vyklopíme z formy a pokrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept