Sladkokyselý srnčí ořech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselý srnčí ořech
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29646 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
3 stroužek | Česnek |
250 g | Hovězí svíčková |
2 g | Hřebíček |
100 g | Hroznové víno |
4 g | Jalovec |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
40 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Srnčí kýta |
1 špetka | Sůl |
1000 ml | Víno červené |
200 ml | Víno portské |
200 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 684,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 24,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí svíčková, Hřebíček, Hroznové víno, Kmín drcený, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Jalovec, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Víno portské, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselý srnčí ořech postup přípravy receptu:
1 | 500ml vína svaříme s bylinkami, po vychladnutí do vína vložíme svíčkovou a necháme marinovat 48 hodin. |
2 | Srnčí ořechy potřeme olejem, opepříme a marinujeme také v marinádě, ale pouze 24 hodin. |
3 | Svíčkovou vyjmeme z marinády, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle. |
4 | Marinádu slijeme přes sítko a dáme vařit. Jakmile se vaří, sebereme pěnu z hladiny, přidáme koření. |
5 | Chvíli povaříme, přidáme rozmačkané hrozny a polovinu vývaru. |
6 | Osolíme a varem zredukujeme na polovinu objemu. |
7 | Portské smícháme se zbytkem vývaru a uvedeme k varu, jakmile omáčka zhoustne, přilijeme zbytek vína a vlijeme k omáčce z marinády. |
8 | Opepříme, vmícháme kousek másla. |
9 | Ořechy a svíčkovou osmažíme na rozpáleném oleji, svíčkovou naporcujeme na plátky a společně s ořechy podáváme přelité omáčkou. |