Jednoduchý recept

Černý kořen smažený

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 29776

Ingredience

5 ml Citronová šťáva
10 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
120 ml Omáčka tatarská
2 g Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
8 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1000 ml Voda pitná
600 g Černý kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 053kJ
12% Sacharidy 43 g
42% Tuky 32 g
46% Sodík 924 mg
20% Bílkoviny 11 g

Černý kořen smažený postup přípravy receptu:

1

Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Plátky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme 1 lžičku mouky, sůl a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme, vložíme do misky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme trojobal.

2

Plátky kořenu obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme na másle dozlatova.

3

Podáváme samostatně s pikantní omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept