Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2979

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
1 ks Fenykl sladký - hlíza
500 g Jogurt bílý
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 kg Mrkev kořen
500 ml Olej stolní
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

83% Kalorie 1,638 kcal
Kilojoule 6 852kJ
25% Sacharidy 90 g
175% Tuky 131 g
6% Sodík 121 mg
30% Bílkoviny 17 g

Smažená mrkev s dipem postup přípravy receptu:

1

Mrkev očistíme, omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na větší hranolky a v osolené vodě asi 15minut povaříme. Poté vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou.

2

Rozmícháme mouku se špetkou cukru a 250ml vody. Mrkev v těstíčku obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat nejlépe na papírové utěrce.

3

Mezitím očistíme a omyjeme fenykl a včetně natě nasekáme najemno. 2lžíce fenyklu smícháme s jogurtem a solí a podáváme ke smažené mrkvi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept