Pstruzi na modro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi na modro
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29877 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Pstruh |
2 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 063kJ
4% Sacharidy 14 g
22% Tuky 17 g
19% Sodík 388 mg
95% Bílkoviny 53 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Pstruh, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi na modro postup přípravy receptu:
1 | Ryby vykucháme, osolíme a opepříme. |
2 | Z 800 ml vody, vína, octa a pokrájené cibule uvaříme vývar. Jakmile se vývar vaří, přidáme ryby a vaříme 10 minut. |
3 | Uvařené ryby servírujeme s plátky citronu. |