Žampionová omáčka s rybím vývarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionová omáčka s rybím vývarem
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29884 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar rybí |
40 ml | Zakysaná smetana |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 23,4mg |
Draslík | 285,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno bílé, Vývar rybí, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionová omáčka s rybím vývarem postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme a pokrájíme na plátky. |
2 | Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme na 30 g rozpáleného másla, přidáme žampiony. |
3 | Za občasného míchání dusíme 4 minuty, poté podlijeme víno. Vaříme další 3 minuty, pak přilijeme horký rybí vývar. |
4 | Zbytek másla rozpustíme na pánvi a za stálého míchání přisypeme mouku. Necháme 2 minuty smažit, poté odstavíme. |
5 | Takto připravenou jíškou zahustíme omáčku, minutu povaříme. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. |
6 | Omáčku servírujeme teplou. |