Jednoduchý recept

Rajčatový nákyp s parmezánem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 29911

Ingredience

40 ml Bešamel
30 ml Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
250 ml Protlak rajčatový
80 g Sýr Parmezán
8 g Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vejce slepičí
30 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 755kJ
3% Sacharidy 12 g
13% Tuky 10 g
42% Sodík 830 mg
20% Bílkoviny 11 g

Rajčatový nákyp s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Do misky nasypeme strouhaný parmezán, zalijeme rajčatovým protlakem, vývarem, přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, bešamel, všechno důkladně promícháme a nakonec vmícháme sníh z 5 bílků.

2

Formu vymažeme máslem, stěny formy obložíme plátky žampionů, těsto nalijeme do formy a ve vyhřáté troubě pečeme půl hodiny.

3

Nákyp můžeme podávat teplý i vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept