Nákyp z květáku s bešamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z květáku s bešamelem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30042 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Květák |
1 dl | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Olej rostlinný |
10 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
50 g | Šunka tradiční |
20 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 381,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Šunka tradiční, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z květáku s bešamelem postup přípravy receptu:
1 | Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat. |
2 | Na nepřilnavé pánvi orestujeme bez tuku mouku, poté do ní zašleháme mléko a uvaříme bešamel. Necháme zchladnout, vmícháme do něj žloutky, nastrouhaný sýr, 5 gramů strouhanky a drobně pokrájenou šunku. Do směsi vmícháme květák a sníh z bílků. |
3 | Směs narovnáme do vymazané zapékací mísy, kterou jsme vysypali 5 g strouhanky, a zapečeme v předehřáté troubě. |