Recept

Kapr se žloutkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30106

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
1000 g Kapr obecný
200 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 832 kcal
Kilojoule 3 481kJ
3% Sacharidy 11 g
86% Tuky 64 g
46% Sodík 911 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kapr se žloutkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hrnku smícháme žloutky, zeleninový vývar, 70 g másla, 1 lžíci citronové šťávy a sůl. Vše zahříváme za stálého šlehání ve vodní lázni do zhoustnutí. Zahříváme těsně pod bodem varu, aby se omáčka nesrazila. Očištěné a omyté porce kapra osolíme, zakapeme zbylou citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet. Potom porce zvolna podusíme na zbylém másle doměkka.

2

Podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept