Kapr se žloutkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr se žloutkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Kapr obecný |
200 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 504,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr se žloutkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnku smícháme žloutky, zeleninový vývar, 70 g másla, 1 lžíci citronové šťávy a sůl. Vše zahříváme za stálého šlehání ve vodní lázni do zhoustnutí. Zahříváme těsně pod bodem varu, aby se omáčka nesrazila. Očištěné a omyté porce kapra osolíme, zakapeme zbylou citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet. Potom porce zvolna podusíme na zbylém másle doměkka. |
2 | Podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je bramborová kaše. |