Jednoduchý recept

Ticinská pizza

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30260

Ingredience

1 balení Listové těsto
100 g Olivy zelené
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Rajčata
200 g Sýr ementálského typu
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 060kJ
2% Sacharidy 8 g
24% Tuky 18 g
23% Sodík 451 mg
28% Bílkoviny 16 g

Ticinská pizza postup přípravy receptu:

1

Balíček listového těsta rozválíme a dáme do vymazané (nebo pečícím papírem vyložené) kulaté koláčové formy a propíchneme vidličkou na několika místech, aby těsto při pečení nepraskalo. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Můžeme ještě přidat protlak nebo kečup, posypeme oreganem, tymiánem, osolíme a posypeme vrstvou nastrouhaného sýra. Ještě dozdobíme černými olivami a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů Celsia asi 20 minut.

2

Podáváme teplé.

Poznámka

Jako varianty můžeme použít uzeninu nebo šunku, vynechat olivy nebo zaměnit strouhaný eidam za plátkový ementál.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept