Těsto na dortové korpusy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto na dortové korpusy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30530 |
Kategorie: | Korpusy na dort |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
300 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 183,4mg |
Draslík | 11,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto na dortové korpusy postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přisypeme moučkový cukr, špetku soli, promícháme, přidáme žloutky, změklé máslo a postupně zpracováváme těsto. Když máme surovoiny pospojované, rukou těsto řádně prohněteme. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a dáme do lednice na půl hodiny odležet. |
2 | Těsto používáme jako základ ovocných a krémových dortů. |