Svěží salát s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svěží salát s lososem
Svěží salát s lososem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | rakanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 30799 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 ks | Limetka |
600 g | Losos - filety |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 589,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Limetka, Losos - filety, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svěží salát s lososem postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 250 °C. Filet z lososa opláchneme, osušíme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Ochutíme solí a pepřem. Na závěr zakápneme citrónovou šťávou. |
2 | Do pekáče dáme 3 lžíce olivového oleje, mašlovačkou vymastíme a vložíme nudličky z lososa. Rozprostřeme a pomažeme 1 lžící olivového oleje. Pečeme na středním roštu přibližně 10 minut. Pekáč po upečení hned vyjmeme a necháme zchladnout. |
3 | Nyní si připravíme zeleninovou část salátu. Papriky omyjeme, rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme je na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme najemno. |
4 | Olivy slijeme na cedník a necháme okapat. Pak je nakrájíme na kolečka. |
5 | Do mísy dáme nakrájené papriky, cibuli, česnek, olivy a přidáme lžíci kaparů. Vše důkladně, ale lehce promícháme. Limetku rozpůlíme. Vymačkáme šťávu a prsty vytrháme zbytky dužiny. Do misky dáme vytrhané kousky dužiny, limetkovou šťávu, zbývající olej, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a vidličkou našleháme na dresink. |
6 | Na talíře rozprostřeme salátové listy, které jsme předtím opláchli pod studenou tekoucí vodou a osušili. Připravený salám naaranžujeme na salátové listy a navrch položíme pečené kousky lososa. Vše přelijeme dresinkem a necháme asi 10 minut odpočinout. Podáváme s plátky bagety nebo opečeným toastovým chlebem. |