Kuře po provensálsku s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po provensálsku s ančovičkami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1000 g | Kuřecí prsa |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
30 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 191,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře po provensálsku s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky naklepeme přes mikroten, nasolíme, opepříme, potřeme česnekem a na rozpáleném oleji opečeme v hlubší pánvi ze všech stran dozlatova. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zakryjeme a dusíme na mírném ohni 25 minut, až maso změkne. Maso přendáme do mísy a uchováme teplé v troubě. |
2 | Do pánve přisypeme nakrájené žampiony a restujeme 3 minuty na mírném ohni, zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vývarem a necháme za občasného míchání 10 minut povařit, až omáčka zhoustne. |
3 | Rajčata rozkrájíme na malé kousky, smícháme s čerstvým oreganem a přidáme do omáčky. Necháme asi 5 minut povařit, přidáme nakrájené olivy a ančovičky a ještě 2 minuty povaříme. Servírujeme na hlubokém talíři ozdobené snítkou bazalky. |