Zářivá paella s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zářivá paella s treskou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31017 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
200 g | Filé z aljašské tresky |
200 g | Krevety tygří - loupané |
150 g | Kukuřice |
200 g | Kuřecí prsa |
0,2 l | Olej olivový |
2 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika zelená |
2 g | Pepř cayenský |
7 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
300 g | Rýže Arborio |
3 g | Šafrán |
10 g | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
1,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 74,2mg |
Draslík | 688,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,9mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Krevety tygří - loupané, Kukuřice, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zářivá paella s treskou postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme šafrán a zalijeme ho horkou vodou. Do vroucí vody vložíme krevety a filety z tresky a povaříme 5 minut, potom obojí vyjmeme, pokrájíme na menší kousky a odložíme na později. Vývar udržujeme horký. |
2 | V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso nakrájené na kousky restujeme za stálého míchání 5 minut. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, cayenský pepř, papriku a šafrán i s nálevem a 2 minuty namírno povaříme. Nakonec vmícháme rajčata a papriku rozkrájené na kostičky a vaříme ještě 5 minut. Za stálého míchání přisypeme rýži, přilijeme většinu vývaru a nezakryté vaříme 10 minut. V průběhu vaření několikrát protřeseme obsah pánve. Dolijeme zbytek vývaru a vaříme ještě 8 minut, odstavíme. Na závěr přidáme kousky tresky a krevety, zcezenou sterilovanou kukuřici a rizoto prohřejeme asi 3 minuty, zakryjeme alobalem a necháme dojít. |
3 | Podáváme ozdobené plátky citronu. |