Kokosový trhanec s broskvovým kompotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosový trhanec s broskvovým kompotem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31170 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
400 g | Kompot broskvový |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g | Ricotta |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 264,2mg |
Draslík | 169,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kokos - mletý (Kopra), Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosový trhanec s broskvovým kompotem postup přípravy receptu:
1 | Mouku s mlékem umícháme do hladké kaše. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky s ricottou přimícháme do směsi mouky a kokosu a těsto necháme 10 minut uležet. Bílky ušleháme s vanilkovým cukrem a solí do tuhého sněhu, který přimícháme do těsta. |
2 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla. Nalijeme na ni těsto a necháme 3 minuty opékat dozlatova, potom placku obrátíme a opékáme ještě asi 2 minuty z druhé strany. Snížíme teplotu na sporáku, trhanec roztrháme vidličkami a přidáme 1 lžíci másla. Pocukrujeme a kousky ještě chvilku opékáme. Před servírováním ještě pocukrujeme. Podáváme s broskvovým kompotem. |