Jednoduchý recept

Úhoř na jarních bylinkách

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31190

Ingredience

1 polévková lžíce Brutnák
200 g Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 kg Úhoř říční
1 polévková lžíce Šťovík
0,3 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 260kJ
2% Sacharidy 6 g
61% Tuky 46 g
17% Sodík 331 mg
50% Bílkoviny 28 g

Úhoř na jarních bylinkách postup přípravy receptu:

1

Úhoře omyjeme, osušíme a nakrájíme na cca 4cm kousky. Ochutíme solí a pepřem. Oloupeme cibulky a větší přepůlíme.

2

Rozpálíme olej s máslem a maso orestujeme ze všech stran. Přidáme cibulky a krátce osmahneme. Zaprášíme moukou, opražíme ji a zalijeme vývarem. Promícháme a zakryté dusíme cca 8 min.

3

Mezitím opláchneme a osušíme bylinky a lístky nasekáme najemno. Úhoře vyjmeme děrovanou naběračkou a vložíme do nahřáté mísy. Omáčku ještě na silném ohni povaříme za stálého míchání cca 3 min, přidáme bylinky a smetanu. Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

4

Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept