Trianonská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trianonská omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3138 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Majonéza |
3 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 171g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,9mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Majonéza, Okurky nakládané, Paprika červená, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trianonská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nakrájíme na kostičky a podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme víno a zvolna asi 10 minut provaříme. Poté vše rozmixujeme a necháme vychladnout. |
2 | Přimícháme majonézu, rajčatový protlak, na kostičky nakrájené okurky a nasekanou papriku. Ochutíme solí, pepřem a osladíme. |
3 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke grilovaným makrelám. |