Karlovarská telecí kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karlovarská telecí kýta
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 314 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
110 g | Rajčata |
30 g | Sůl |
75 g | Šunka dušená |
750 g | Telecí kýta |
100 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 493,6mg |
---|---|
Cholesterol | 117,6mg |
Draslík | 312,3mg |
Vláknina | 264,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karlovarská telecí kýta postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění. |
2 | Šunku a rajčata nakrájíme na kousky a podusíme je na polovině tuku, osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci. Po prochladnutí touto směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme jehlou nebo sešijeme režnou nití. |
3 | Maso osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme druhou polovinu tuku, máslo a podlijeme teplou vodou. Za stálého obracení, přelévání šťávou a podlévání teplou vodou maso doměkka a dozlatova opečeme. |
4 | Hotové maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zalijeme teplou vodou, rozmícháme, provaříme a dosolíme. |
5 | Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník. |
6 | Při podávání maso krájíme na plátky a podléváme šťávou. |