Jednoduchý recept

Předkrm crostini alla fiorentina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31440

Ingredience

3 plátek Ančovička - filety
1 ks Celer - nať
1 ks Cibule
125 g Játra kuřecí
125 g Játra telecí
1 polévková lžíce Kapary
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno červené
2 polévková lžíce Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 315kJ
3% Sacharidy 11 g
142% Tuky 107 g
13% Sodík 260 mg
24% Bílkoviny 14 g

Předkrm crostini alla fiorentina postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, česnek a smažíme 5 minut, aby cibule změkla. Mezitím propláchneme a osušíme kuřecí a telecí játra a nakrájíme na nudličky. Smažíme několik minut, aby se osmažila po všech stranách.

2

Přilijeme polovinu vína a vaříme, dokud se polovina nevypaří. Poté přidáme zbylé víno, polovinu petrželky, rajčatový protlak, ančovičky, vývar, sůl a pepř. Zakryjeme pánev pokličkou a povaříme za občasného míchání 20 minut.

3

Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme na hrubší kaši. Vrátíme ji do pánve, přidáme kapary, máslo, zbývající petrželku a prohřejeme, aby se máslo rozpustilo.

4

Směs dáme do mísy a podáváme horkou např. na topinkách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept