Předkrm crostini alla fiorentina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Předkrm crostini alla fiorentina
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31440 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 plátek | Ančovička - filety |
1 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
125 g | Játra kuřecí |
125 g | Játra telecí |
1 polévková lžíce | Kapary |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno červené |
2 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 230,7mg |
Draslík | 289,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Játra telecí, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kapary, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Předkrm crostini alla fiorentina postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, česnek a smažíme 5 minut, aby cibule změkla. Mezitím propláchneme a osušíme kuřecí a telecí játra a nakrájíme na nudličky. Smažíme několik minut, aby se osmažila po všech stranách. |
2 | Přilijeme polovinu vína a vaříme, dokud se polovina nevypaří. Poté přidáme zbylé víno, polovinu petrželky, rajčatový protlak, ančovičky, vývar, sůl a pepř. Zakryjeme pánev pokličkou a povaříme za občasného míchání 20 minut. |
3 | Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme na hrubší kaši. Vrátíme ji do pánve, přidáme kapary, máslo, zbývající petrželku a prohřejeme, aby se máslo rozpustilo. |
4 | Směs dáme do mísy a podáváme horkou např. na topinkách. |