Salsa s kuřecí jehlou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa s kuřecí jehlou
Salsa s kuřecí jehlou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31509 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli koření mleté |
30 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
10 g | Koriandr čerstvý |
400 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř cayenský |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
5 ml | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 688,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salsa s kuřecí jehlou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme salsu. V misce smícháme rajčata, drcený česnek, nakrájenou cibuli, chilli, sůl, cayenský pepř, koriandr a olivový olej. Řádně promícháme. Přikryjeme a necháme 15 minut odležet, poté přidáme citrónovou šťávu. |
2 | Rozpálíme gril na vysokou teplotu. Kousky kuřete rovnoměrně napícháme na jehly. V misce promícháme tabasko a olej. Směsí potřeme kousky kuřete. Za častého otáčení grilujeme 10 minut, dokud není maso propečené a měkké. Podáváme se salsou. |