Pečené porce kapra ve slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené porce kapra ve slanině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31688 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Anglická slanina |
0,5 ks | Kapr obecný |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 313,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Kapr obecný, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené porce kapra ve slanině postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme a posypeme kmínem. Každou porci překryjeme 2 plátky slaniny, kterou upevníme párátky. |
2 | Porce kapra vložíme do pekáče vymazaného máslem a olejem. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme. Když se tuk vypeče, podlijeme kapra vodou. Jakmile je slanina vypečená, je kapr upečený. |