Srnčí na brusinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí na brusinkách
Srnčí na brusinkách
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 32005 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brusinky |
4 ks | Cibule |
1 ks | Citronová šťáva |
0,8 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Husí sádlo |
0,5 kg | Játra vepřová |
0,3 g | Kečup |
0,1 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kg | Srnčí kýta |
3 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Víno červené |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 268,4mg |
Draslík | 677,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Husí sádlo, Játra vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí na brusinkách postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, které potřeme máslem, hořčicí, osolíme a opepříme. |
2 | Cibuli nakrájíme na kolečka a naskládáme na maso. Když máme maso a cibuli připravené, zalijeme 0,2 dl vínem a necháme v ledničce 2 hodiny naložené. |
3 | Odležené maso v hrnci na rozpáleném sádle opečeme. Přidáme na plátky nakrájená vepřová játra, cibuli, všechno zalijeme vývarem z kostí a necháme vařit. |
4 | Do měkkého masa přidáme kečup. Moukou s 0,2 dl vody zahustíme, podlijeme 0,3dl vínem, přidáme brusinky a vaříme ještě 10 minut. |
5 | Po dokončení vaření dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. |