Šťovíková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťovíková omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3208 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bešamel |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
150 g | Šťovík |
100 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 29,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 73,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cukr krupice, Muškátový oříšek, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šťovík, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťovíková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve omyjeme šťovík, necháme okapat a povaříme v trošce osolené vody. Vyjmeme a zchladíme. Poté ho podusíme na rozehřátém másle a rozmixujeme. |
2 | Přilijeme zeleninový vývar a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Na závěr přimícháme bešamelovou omáčku, osladíme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. |
3 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména k lososovi. |
Poznámka
Bešamelovou omáčku připravíme viz recept "Bešamelová omáčka"