Podkrkonošská polévka s koprem - koprelka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podkrkonošská polévka s koprem - koprelka
Podkrkonošská polévka s koprem - koprelka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32474 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2,5 dl | Smetana zakysaná 14% |
1,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 441,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Kmín celý, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podkrkonošská polévka s koprem - koprelka postup přípravy receptu:
1 | Okrájené a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí a kmínem. Brambory vaříme doměkka asi 15 minut. |
2 | Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo (10 minut), pak je oloupeme. Omytý čerstvý kopr nakrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. V druhé misce si vyšleháme zakysanou smetanu s hladkou moukou dohladka. |
3 | Po 10 minutách vaření přimícháme do polévky smetanu. Za stálého míchání ji pomalu vaříme 5 minut, pak přimícháme kopr, dochutíme solí, případně cukrem a povaříme 1-2 minuty. |
4 | Do každého talíře před podáváním dáme pokrájené vajíčko. Přelijeme ho "koprejkou" a podáváme. |