Špagety s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s jehněčím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32574 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
10 g | Citronová kůra |
70 ml | Citronová šťáva |
400 g | Jehněčí kýta |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Rukola |
400 g | Špagety |
25 g | Sůl |
3500 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 103,4mg |
Draslík | 569,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Špagety, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Citronovou kůru nastrouháme, rukolu posekáme, jehněčí kýtu nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, česnek, orestujeme, přidáme maso, slaninu, osmahneme a jakmile maso pustí šťávu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme citronovou kůru, podusíme asi 10 minut, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme posekanou rukolu, smícháme se špagetami a můžeme podávat. |