Špagety s houbovou omáčkou a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s houbovou omáčkou a tuňákem
Špagety s houbovou omáčkou a tuňákem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32588 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Špagety |
5 g | Sůl |
450 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 86,8mg |
Draslík | 198,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Špagety, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s houbovou omáčkou a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | Osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek na másle a oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme plátky žampionů a 2 minuty podusíme. Podlijeme smetanou a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a omáčku zvolna zredukujeme. |
3 | Do omáčky vložíme kousky tuňáka, přidáme citronovou šťávu, sekanou petrželku, sůl, pepř a promícháme. Za stálého míchání omáčku prohřejeme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme. |
Poznámka
Místo tuňáka můžeme použít konzervované maso lososa.