Jednoduchý recept

Velikonoční kůzlečí polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32589

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Jazyk kůzlečí
1 ks Kůzlečí hlava
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mozeček kůzlečí
80 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
2,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 624kJ
3% Sacharidy 9 g
73% Tuky 55 g
38% Sodík 753 mg
81% Bílkoviny 46 g

Velikonoční kůzlečí polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou kůzlečí hlavu s jazykem a mozečkem dáme do většího hrnce a zalijeme 2-3 litry vody (podle velikosti hlavy).

2

Očistíme a omyjeme mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Zeleninu pokrájíme a přidáme ji s tymiánem, bobkovým listem, celým pepřem, solí a novým kořením do vody k hlavě, přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 80 - 90 minut.

3

Omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku a odložíme ji do misky.

4

Když je maso z hlavy měkké, vývar - polévku scedíme do druhého hrnce (1.5 litru), maso obereme a pokrájíme. Mozeček odblaníme, jazyk sloupneme a vše nakrájíme na menší kousky a spolu s masem vrátíme do polévky.

5

V pánvi na rozpuštěné máslo přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do polévky. Necháme ji za stálého míchání dobře rozvařit (10-15 minut), aby nebyly žádné hrudky.

6

Hotovou polévku podle chuti dosolíme, přimícháme petrželku a podáváme.

Poznámka

Tato polévka se vaří o velikonocích z domácího chovu kůzlat v Podkrkonoší. K polévce podáváme slané rohlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept