Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům
Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 32895 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 špetka | Chilli koření mleté |
3 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunkový salám |
500 g | Vepřová plec |
200 g | Žampiony čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 846,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Kmín drcený, Šalotka, Sůl, Vepřová plec, Žampiony čerstvé, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové plecko pokrájíme na tenké nudličky. Točený šunkový salám pokrájíme na malé kostičky. Očištěné omyté žampiony a šalotku pokrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme šaotku, přidáme k ní maso, sůl, pepř, drcený kmín a vše dusíme do doby, až bude maso měkké. Nakonec směs dochutíme kečupem, pálivou paprikou a chilli a podusíme ještě 4-5 minut. |
Poznámka
Krakonošovým dlabancem naplníme klasické horké bramboráky, přehneme je a povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, nebo ho použijeme jako směs na topinky s česnekem.