Recept

Jarní salát s řeřichou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 32925

Ingredience

1 ks Okurka salátová
200 g Rukola
1 ks Salát římský
1 ks Řeřicha
Zálivka
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Hořčice
1 ks Máta
1 polévková lžíce Ocet vinný
180 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 891kJ
3% Sacharidy 11 g
61% Tuky 46 g
5% Sodík 105 mg
7% Bílkoviny 4 g

Jarní salát s řeřichou postup přípravy receptu:

1

Mátu omyjeme, očistíme a lístky otrháme, vložíme do mísy, přidáme nakrájenou jarní cibulku a česnek, citronovou šťávu a dijonskou hořčici a vše rozmixujeme. Poté mixér vypneme a do směsi přidáme ocet, olej, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme a připravenou zálivku necháme 15 minut odležet.

2

Římský salát a rukolu omyjeme a natrháme na větší kousky. Řeřichu očistíme a ostříháme. Okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Okurku, římský salát, rukolu a řeřichu smícháme a přelijeme připravenou zálivkou.

Poznámka

Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept