Filé z tresky s pomerančovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z tresky s pomerančovou šťávou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33011 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 plátek | Pomeranče |
100 ml | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 237,2mg |
Draslík | 121,0mg |
Vláknina | 232,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z tresky s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Porce filé osolíme a vložíme do pekáče vymazaného máslem, zakapeme pomerančovou šťávou a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut. Poté rybu přelijeme zálivkou, kterou jsme připravili z ušlehaných vajec, ustrouhaného sýra a vína a pečeme, dokud zálivka nezezlátne. Hotovou rybu zdobíme plátkem pomeranče a usekanou petrželovou natí |