Filé z tresky v taveném sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z tresky v taveném sýru
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33016 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
120 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 202,7mg |
Draslík | 52,4mg |
Vláknina | 637,5mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z tresky v taveném sýru postup přípravy receptu:
1 | Mírně rozmrzlou rybu naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme rozšlehaným taveným sýrem a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. |
2 | Smažíme v rozpáleném oleji zprudka, po chvíli teplotu mírně snížíme a dosmažíme. |