Pečeně na cidru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 235 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečeně na cidru
Celkový čas: | 235 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
150 g | Jablka |
20 g | Sádlo škvařené |
800 g | Vepřová pečeně |
300 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 133,2mg |
Draslík | 505,9mg |
Vláknina | 950,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Jablka, Sádlo škvařené, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečeně na cidru postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme na drobné kousky, dáme restovat na rozpálené sádlo, poté přidáme na plátky pokrájená jablka. Dusíme 15 minut. |
2 | Podlijeme cidrem a přiklopené dusíme dalších 15 minut. Přidáme pokrájenou slaninu. |
3 | Maso osolíme, opepříme, povrch mřížkovitě nakrojíme a dáme péct při 210°C na 140 minut. |
4 | Pečeni přendáme do hrnce s jablky, přiklopené dusíme dalších 30 minut. |
5 | Maso servírujeme s dušenými jablky. |
Poznámka
Cidr je kvašené jablečné víno.