Ořechová jehněčí kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová jehněčí kýta
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 125 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33495 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Bazalka |
120 g | Cibule |
200 g | Jehněčí kosti |
1 kg | Jehněčí kýta |
120 g | Mrkev kořen |
80 ml | Ořechový olej |
100 g | Ořechy vlašské |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 641,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 90,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Jehněčí kýta, Ořechy vlašské, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jehněčí kosti, Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová jehněčí kýta postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme a zalijeme olejem. |
2 | Necháme marinovat 48 hodin. |
3 | Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme do zhnědnutí, přidáme pokrájenou zeleninu a bylinky. |
4 | Povaříme 10 minut, poté přilijeme polovinu vína a 150ml vody. |
5 | Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 60 minut. |
6 | Hotový vývar přecedíme a necháme vychladnout. |
7 | Kýtu osmahneme na rozpálené pánvi a poté pečeme při 200°C 30 minut. |
8 | Do vypečené šťávy z masa přilijeme vývar, zbytek vína a sekané ořechy. |
9 | Osolíme a opepříme a povaříme 2 minuty. |