Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33518

Ingredience

4 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Datle sušené
1 kávová lžička Fenyklová semínka
1 ks Galgan
1 hrnek Kokosový krém
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
1 kg Makrela - filety
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 619kJ
12% Sacharidy 44 g
47% Tuky 35 g
11% Sodík 218 mg
57% Bílkoviny 32 g

Rybí doedoeh postup přípravy receptu:

1

Datlovou dužinu namočíme do vody. Filé z ryby opláchneme studenou vodou a osušíme na papírové utěrce. Vložíme do mělkého talíře a osolíme. Datlovou dužinu scedíme, maso přelijeme vylouhovanou šťávou, cca 30 minut necháme marinovat.

2

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, oloupaný laos nakrájíme. Obojí společně s česnekem a dvěma chilli papričkami bez semínek rozetřeme v hmoždíři na jemnou hmotu. Na závěr přidáme mletý koriandr, kurkumu, fenyklová semínka a cukr.

3

V pánvi rozpálíme polovinu oleje, rybu na něm restujeme cca 5 minut a odložíme.

4

Pánev vytřeme, rozpálíme zbytek oleje, osmahneme na něm zbytek koření. Vmícháme kokosový krém a na mírném ohni několik minut povaříme. Vložíme maso, krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme.

5

Rozdělíme na talíře, posypeme strouhanými chilli papričkami a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept