Rybí doedoeh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí doedoeh
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 33518 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Datle sušené |
1 kávová lžička | Fenyklová semínka |
1 ks | Galgan |
1 hrnek | Kokosový krém |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 kg | Makrela - filety |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 116,7mg |
Draslík | 666,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Kokosový krém, Koriandr mletý, Kurkuma, Makrela - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Datle sušené, Galgan, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí doedoeh postup přípravy receptu:
1 | Datlovou dužinu namočíme do vody. Filé z ryby opláchneme studenou vodou a osušíme na papírové utěrce. Vložíme do mělkého talíře a osolíme. Datlovou dužinu scedíme, maso přelijeme vylouhovanou šťávou, cca 30 minut necháme marinovat. |
2 | Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, oloupaný laos nakrájíme. Obojí společně s česnekem a dvěma chilli papričkami bez semínek rozetřeme v hmoždíři na jemnou hmotu. Na závěr přidáme mletý koriandr, kurkumu, fenyklová semínka a cukr. |
3 | V pánvi rozpálíme polovinu oleje, rybu na něm restujeme cca 5 minut a odložíme. |
4 | Pánev vytřeme, rozpálíme zbytek oleje, osmahneme na něm zbytek koření. Vmícháme kokosový krém a na mírném ohni několik minut povaříme. Vložíme maso, krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Rozdělíme na talíře, posypeme strouhanými chilli papričkami a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.