Plněné hřebenatky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné hřebenatky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33550 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 ml | Bešamel |
60 g | Cibule |
8 ks | Hřebenatka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
40 ml | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 139,7mg |
Draslík | 624,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Hřebenatka, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné hřebenatky postup přípravy receptu:
1 | Maso z hřebenatek vyjmeme, dáme do hrnce, zalijeme 250 ml vody a vínem, přidáme cibuli, sůl a pepř. Necháme 15 minut ohřívat. Poté maso vyjmeme, smícháme s žampiony a bešamelem, do kterého jsme vmíchali žloutek a smetanu. |
2 | Směs osolíme a opepříme, naplníme jí lastury a posypeme strouhaným sýrem. |
3 | Zapékáme při 200 °C 20 minut. |