Recept

Penne s hovězím masem a žampiony

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33569

Ingredience

10 g Bazalka
60 g Cibule
500 g Hovězí maso mleté
150 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
80 g Strouhanka
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
5 g Sůl
100 g Těstoviny Penne
1 ks Vejce slepičí
Omáčka
60 g Cibule
80 g Paprika červená
60 ml Protlak rajčatový
125 ml Víno červené
1 stroužek Česnek
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 244kJ
11% Sacharidy 39 g
26% Tuky 19 g
41% Sodík 825 mg
78% Bílkoviny 44 g

Penne s hovězím masem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme.

2

Zamícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, polovinu strouhanky, strouhaný parmezán, bazalku a vejce. Z množství, které se vejde na navršenou lžičku, tvarujeme kuličky, které důkladně osmažíme na oleji, osušíme na papírových ubrouscích a rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy.

3

Do oleje, ve kterém se opékaly masové kuličky, vložíme kolečka cibule a drcený česnek a mícháme je na mírném ohni, dokud cibule nezměkne. Přidáme kolečka papriky, plátky žampionů a smažíme asi 2 minuty. Vmícháme rajčatový protlak, víno a vodu a omáčku přivedeme za průběžného promíchávání k varu. Zamícháme do ní těstoviny, sůl a pepř a nalijeme ji do pekáče na masové kuličky.

4

Zapečeme je bez pokličky 30-35 minut, potom posypeme mozzarellou a zbývající strouhankou a zapékáme ještě asi 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept