Zapečené chlebíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené chlebíčky
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33601 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 83,0mg |
Draslík | 107,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené chlebíčky postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme máslem, sýr hrubě nastrouháme. |
2 | V míse smícháme sýr se solí, pepřem, hořčicí a pivem. |
3 | Směsí potřeme plátky bagety, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zprudka zapečeme. |