Pikantní brambory se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní brambory se špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33701 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
10 ml | Citronová šťáva |
1 g | Hořčičné semínko |
150 ml | Jogurt bílý |
3 g | Kmín římský |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Hořčičné semínko, Kmín římský, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní brambory se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, poté oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Česnek oloupeme a nadrtíme. |
2 | Olej rozpálíme, brambory na něm osmahneme dozlatova. Poté vyjmeme z pánve a dáme stranou. Koření smícháme s drceným česnekem, citronovou šťávou a 30 ml vody. Směs nalijeme ke špenátu a vše osmahneme do zavadnutí na pánvi s olejem. Smažíme přibližně 3 minuty, poté přimícháme brambory a necháme krátce prohřát. Osolíme a opepříme dle chuti a servírujeme s jogurtem. |