Recept

Vepřové maso po vinařsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33804

Ingredience

100 g Anglická slanina
10 g Bobkový list
180 g Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
10 g Tymián čerstvý
1500 g Vepřová plec
1500 ml Víno červené
150 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,068 kcal
Kilojoule 4 468kJ
6% Sacharidy 23 g
189% Tuky 142 g
30% Sodík 606 mg
86% Bílkoviny 48 g

Vepřové maso po vinařsku postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. Bylinky svážeme do svazku. Vše dáme do mísy, zalijeme vínem a necháme v chladu marinovat 24 hodin.

2

Maso a zeleninu vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté maso orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Pak přidáme i zeleninu a 10 minut smažíme.

3

Marinádu uvedeme k varu, povaříme 30 minut a vlijeme do pánve k masu a zelenině. Zaprášíme moukou a za stálého míchání povaříme 5 minut. Přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme a přiklopené dusíme 120 minut.

4

Uvařené maso vyjmeme z omáčky, přilijeme telecí vývar a povaříme 10 minut. Slaninu spaříme ve vroucí vodě a přidáme do omáčky. Omáčku dochutíme dle potřeby a servírujeme horkou s kousky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept