Vepřové maso po vinařsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso po vinařsku
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33804 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
10 g | Bobkový list |
180 g | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
1500 g | Vepřová plec |
1500 ml | Víno červené |
150 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 188,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová plec, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso po vinařsku postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. Bylinky svážeme do svazku. Vše dáme do mísy, zalijeme vínem a necháme v chladu marinovat 24 hodin. |
2 | Maso a zeleninu vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté maso orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Pak přidáme i zeleninu a 10 minut smažíme. |
3 | Marinádu uvedeme k varu, povaříme 30 minut a vlijeme do pánve k masu a zelenině. Zaprášíme moukou a za stálého míchání povaříme 5 minut. Přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme a přiklopené dusíme 120 minut. |
4 | Uvařené maso vyjmeme z omáčky, přilijeme telecí vývar a povaříme 10 minut. Slaninu spaříme ve vroucí vodě a přidáme do omáčky. Omáčku dochutíme dle potřeby a servírujeme horkou s kousky masa. |